Våra trädgårdsarkitekter

Lite kort presentation av våra trädgårdsarkitekter

Maria Kingsley

Maria Kingsley

Inredningsdesigner & trädgårdsarkitekt

Maria har drivit sitt eget inredningsföretag sedan 2009 och har sedan dess tagit fram två egna färgkollektioner och inrett stort som smått både privatpersoner, tv-produktioner och företag.

Efter att ha varit inredare och programledare för tv-programmet Bygglov tog hennes inredaryrke en ny vändning i form av trädgårdsdesign och utformning av utemiljöer och uteplatser.

Det är något visst med att få arbeta i föränderliga miljöer som byter skepnad i takt med årstiderna säger Maria. Det viktigaste för mig när det gäller att designa utemiljöer är att skapa trädgårdar och uteplatser som inte bara speglar personen eller personerna som bor där och deras behov, utan också passar stilen på huset och omgivningen. En trädgård tycker jag ska vara inbjudande, vacker och väcka en nyfikenhet. En nyfikenhet på vad som finns runt hörnet, eller bakom spaljen eller häcken.

Inomhus jobbar man ofta med uttrycket ”skapa rum i rummet” vilket jag tycker är minst lika viktigt när man inreder och designar sin trädgård. Solen gör att vi naturligt nyttjar olika delar av trädgården under en dag. Det går att förstärka genom att skapa små ”rum” även utomhus. Ett rum/plats där du dricker ditt morgonkaffe omgiven av syrenbuskar, en svalkande yta i skugga där du bjuder in till middag, en yta för avkoppling där du läser en bok eller tar ett glas vin medan du fångar solens sista strålar. Dessa rum gör att man utnyttjar hela sin trädgård på ett naturligt och fint sätt.

Vill du att jag hjälper dig att skapa en funktionell, inspirerande och inbjudande trädgård som passar just dig så tveka inte att höra av dig!

Se paketlösningar

Sara på Svensk Utemiljö AB

Sara Norrvi

Trädgårdsarkitekt

Trädgård är min passion och för 12 år sedan sadlade jag om från att, som stadsplanerare, planera stadsrum till att planera trädgårdar. Intresse för växter, färg och form har jag haft sedan barn.

Min styrka som trädgårdsarkitekt är att jag är lyhörd och ambitiös. Jag tar mig an varje trädgård utifrån såväl kundens önskemål och behov som platsens förutsättningar och möjligheter.

Jag tycker att växterna skall ha huvudrollen i trädgården som tak, väggar, golv, vindskydd och prydnad medans byggnationer bör hållas diskreta. Det finns växter för alla platser och jag är ständigt på jakt efter nya spännande växter och hur de kan användas.

Förutom konventionella trädgårdsritningar gör jag handritade illustrationer och 3d ritningar i sketch up om så önskas.