Exklusiv grässkötsel

Med vår tjänst exklusiv grässkötsel får du en gräsmatta i toppskick

Kontakta oss direkt!

En trädgård i toppskick utan att lyfta ett finger

Svensk Utemiljös exklusiva grässkötsel program innehåller en rad fördelar för dig som längtar efter att äntligen få en fin gräsmatta.

Vårt program

Genom detta program kommer vi inleda ett skötselschema i början av säsongen på våren där vi kommer och gör en granskning av era gräsytor för att avgöra vad som kan behövas för att ni ska få en fin, grön gräsmatta.

Vad vi gör:

✓ Vårstädning
✓ Vertikalskärning
✓ Gödning
✓ Stödsådd
✓ Klippning och kantskärning
✓ Höststädning

Skötsel schema:

Vårstädning

Innan den regelbundna skötseln av era gräsytor börjar kommer vi och vårstädar gräsmattan från pinnar och grenar som kanske ramlat ner under vintern.

Överblivna löv från förra säsongen städas bort och läggs antingen i komposten eller forslas bort av vår personal.

Vertikalskärning

Att vertikalskära en gräsmatta innebär att man med hjälp av en maskin tar ut dött material (thatch) d.v.s. gammalt gräsklipp som inte brutits ner, ut ur botten på gräsmattan som kan strypa gräset på vatten, näring och luft.

Vertikalt ställda blad skär grunda spår i jorden och grässvålen vilket gör att man delar rötterna och stimulerar det till att växa starkare och tätare samtidigt som det döda materialet lyfts upp.

Gräsmattan kan se lite illa tilltygad ut efter denna process men den växter snart till sig och ser ännu bättre ut än innan. Har man mossa i gräsmattan kommer järnsulfat att appliceras innan så mossan dör och följer med ut.

Gödning

Vi kommer att göda gräset med hjälp av NPK baserat granulat.

Kväve (N) ger gräset en frisk grön färg och ökad tillväxt.

Fosfor (P) gör att gräsets rotbildning stärks och att bilda nya celler.

Kalium (K) hjälper till att öka fotosyntesen och ger gräset mycket bättre förutsättningar att övervintra då sockerinnehållet ökar.

Alla dessa ämnen är grunden till en fin gräsmatta. Om man inte vill använda sig av just NPK kan vi istället använda miljömärkta algbaserade gödningsmedel med samma fördelar.

Stödsådd

Ser gräsmattan väldigt bar ut efter vertikalskärning eller en hård vinter/sommar kan vi stödså. Det innebär att vi fördelar ett tunt lager jord (topdress) ovanpå det existerande gräset och kala fläckar och sår med gräsfrö. Det tunna lagret jord tillför näring och fyller igen eventuella ojämnheter.

Klippning & kantskärning

Klippning och kantskärning sker enligt era önskemål.

Höststädning

När hösten kommer och löven börjar falla blåser och krattar vi ihop dom. Antingen för att läggas i komposten eller forslas bort. Detta är viktigt då ett tjockt lager löv kan få gräs att börja ruttna och dö.

Vi kan också klippa sönder löv fint (mulcha) och lämna så maskar kan dra ner detta i jorden då de bidrar till att jorden inte blir kompakt över tid.

Offertförfrågan för grässkötsel

Är du intresserad av vår exklusiv grässkötsel?
Lämna gärna en intresseanmälan via formuläret så kontaktar vi dig.

Till intresseformulär